Koliko kruh teži?

Kruh je najvažniji proizvod u ljudskom životu. Kruh je posvećen pjesmama, pričama i pričama. U principu, nema smisla govoriti o prednostima i vrijednostima kruha, jer se o ovome mnogo toga reklo i napisalo. No, ovdje nas zanima još jedno pitanje, koliko bi kruh trebao težiti. Postoje li standardi težine za pečenje kruha? Odgovor na ovo pitanje i ostale možete dobiti u ovom članku..

Koliko bi trebao težiti kruh u skladu s GOST-om?

Svi standardi za težinu kruha propisani su u GOST-u. Štoviše, danas se kruh pojavljuje pred nama u drugačijem obliku i obliku, na primjer, kruh, cigla, okrugli i slično. GOST dijeli težinsku kategoriju kruha za svaku vrstu. Uz to, on naznačuje na kojim rubovima bi kruh trebao imati, koji stupanj pečenja mrvice, kakav je okus i gornja kora. Na primjer, smatra se normalnim ako hljeb ima težinu od 680 grama. Ako kruh ima 700 grama, tada je to odstupanje beznačajno jer je dopušteno odstupanje do 3%. Ako se peče kruh, tada se daje od 680 g do 720 g. Međutim, što zapravo vidimo na policama trgovina? Ako na kruh gledate u obliku "Cigle", onda on ima drugačiju težinu i, prema tome, cijenu. Činjenica je da, prema važećem zakonu, privatne pekare imaju pravo peći kruh ne samo na temelju GOST-a, već i pod vodstvom TU-a. Prema TU-u, kriteriji za masu i kvalitetu kruha su različiti.

Koliko je brašna potrebno za pravljenje određene mase pšeničnog kruha? Izlaz gotovog kruha podrazumijeva ukupnu težinu koja se dobiva od 100 kg brašna i svih punila, na primjer, kvasca, maslaca, šećera, vode itd. Masa kruha na izlazu izravno će ovisiti o kvaliteti brašna, njegovoj vlazi, receptu tijesta i iz drugih razloga. Dakle, kod pšeničnog kruha taj je prinos 130/150% mase brašna. Na temelju toga dobivamo omjer težine brašna u tijestu gotovog kruha. Slijedi proračun upotrebe brašna u tijestu bez punila (kvas, šećer, voda itd.) S izračunom 150%. Prva znamenka označava težinu brašna, druga, težinu gotovog kruha:

 • 250 g brašna - 400 g kruha.
 • 300 g brašna - 450 g kruha.
 • 350 g brašna - 525 g kruha.
 • 400 g brašna - 600 g kruha.
 • 450 g brašna - 675 g kruha.
 • 500 g brašna - 750 g kruha.
 • 550 g brašna - 825 g kruha.
 • 600 g brašna - 900 g kruha.
 • 650 g brašna - 975 g kruha.
 • 700 g brašna - 1050 g kruha.
 • 750 g brašna - 1125 g kruha.
 • 800 g brašna - 1200 g kruha.
 • 850 g brašna - 1275 g kruha.
 • 900 g brašna - 1350 g kruha.
 • 950 g brašna - 1424 g kruha.
 • 1000 g brašna - 1500 g kruha.

Što se tiče kruha ili crnog kruha, za povećanje asortimana proizvođači proizvode kruh različitih oblika, kao i različitih težina. Prema standardu, hljeb je težak 350-450 grama. Ali postoje i kruhovi težine 600 grama.

S smeđim kruhom situacija je slična. Prema standardu, njegova težina bi trebala biti 700 grama. Međutim, danas možete naći u prodaji polovicu smeđeg kruha. Prema tome, njegova težina je 350 grama. ali danas je drugačiji trend. Proizvođači kruha obmanjuju ljude. Oni proizvode kruh, težak 650 grama. Ispada da oni odstupaju od dopuštene težine za 50 grama. Ali problem je drugačiji. Cijena za njega ostaje ista! Evo marketinške zavjere o kruhu!

Rekorder s kruhom. Najveća i najmanja na svijetu!

U Johannesburgu u Južnoj Africi 18. ožujka 1988. godine sinteriran je kruh težak 1,43 tone! To je najveći hljeb kruha na svijetu. Međutim, u Meksiku se više pika. Ali ovdje nije bio kruh, već sam komad kruha. U duljini je bila njegova veličina 1440 metara! Ovaj muffin je postavljen na središnjem trgu Sokalo. Za pripremu takvog mesara bilo je potrebno 2 tisuće pekara, 5,5 tona brašna, 3 tone maslaca, 38 tisuća jaja, kao i 1 tisuću litara mlijeka. Možete samo zamisliti koliko je ovaj kruh težio, a njegova težina bila je 9,3 tone!

Ali povijest je poznata po pečenju najmanjeg kruha na zemlji. Taj je kruh doniran Muzeju planeta Novosibir Novosibirsk. Taj se eksponat može vidjeti na izložbi. Navodi se da je takav kruh namijenjen astronautima. To je zbog činjenice da se može dugo čuvati, štoviše, ne ruši se, a to je vrlo važno. Takav kruh teži 30 grama, ali košta 280 rubalja!

Dakle, naučili smo detalje koji su povezani s težinom kruha. Evo smiješne priče koja izlazi s kruhom!

Koliko grama u jednom komadu kruha

Bez kruha je nemoguće zamisliti obrok. Kruh je hranjiv proizvod, stoga nutricionisti savjetuju da manje koriste ovaj proizvod. Takav savjet pogodan je za ljubitelje gracioznih figura. Danas pekari nude veliki izbor proizvoda od kruha. Na policama supermarketa možete odabrati kruh s niskim udjelom kalorija. Da biste pravilno izračunali dnevnu prehranu ovog proizvoda, morate znati težinu jednog komada.

Kalkulator "Koliko komad kruha teži" pomoći će odrediti dnevnu prehranu kruha.

1. Težina komada kruha ovisi o vrsti pekarskog proizvoda, iz kojih sorti pšenice se peče. U Rusiji se pekarski proizvodi dijele na crni i bijeli kruh, kruh i peciva.
Proučimo koliko teži komad kruha različitih razreda: crni kruh (cigla) - 35 g; bijeli kruh (cigla) - 25 g; kruh - 20–25 godina. Kao što vidite, kriška crnog kruha teži više od kriške bijelog.

2. Razmotrite kalorični sadržaj različitih vrsta kruha na 100 grama: crni kruh (cigla) - 295 kilokalorija; bijeli kruh (cigla) - 278 kilokalorija; duga kruh - 263 kilokalorije.

Ljudi koji slijede dijetu i broje svaku kaloriju pažljivo proučavaju masu svake kriške kruha. Ipak, nutricionisti ne preporučuju u potpunosti isključiti kruh iz jelovnika..

Kalkulator za računanje težine komada kruha

Kalkulator vam omogućuje izračunavanje težine komada kruha, koji je jedna od najvažnijih namirnica za svaku obitelj..

Kako izračunati težinu komada kruha?

Izračun težine komada kruha izrađuje se prema sljedećim podacima:

 • vrsta kruha (crna opeka, bijela cigla, kruh)
 • broj komada kruha

Konačni rezultat izračuna težine kruha pomoću kalkulatora bit će težina 1 komada kruha u gramima i ukupna težina svih komada.

Postavite kalkulator za izračun težine komada kruha na mjestu

Pogodan i jednostavan kalkulator težine kruha može se lako instalirati na vašu web stranicu i pomoći će posjetiteljima da brzo izračunaju težinu komada kruha, ovisno o vrsti.

Hranjiva vrijednost i kemijski sastav "Borodino kruh (u 1 komadu 43g.)".

za ishranuiznosNorma**% norme u 100 g% norme u 100 kcal100% normalno
Kalorični sadržaj208 kcal1684 kcal12,4%6%810 g
vjeverice6,9 g76 g9,1%4,4%1101 g
masti1,3 g56 g2,3%1,1%4308 g
ugljikohidrati40,9 g219 g18,7%9%535 g

Energetska vrijednost Borodino kruh (u 1 komadu 43g.) iznosi 208 kcal.

Glavni izvor: Stvorio korisnik u aplikaciji. Više detalja.

** Ova tablica prikazuje prosječne norme vitamina i minerala za odraslu osobu. Ako želite znati norme uzimajući u obzir spol, dob i druge čimbenike, tada koristite aplikaciju "Moja zdrava prehrana".

Kalorijski borodinski kruh (u 1 komadu 43g.). Kemijski sastav i hranjiva vrijednost.

Hranjiva vrijednost i kemijski sastav "Borodino kruh (u 1 komadu 43g.)".

za ishranuiznosNorma**% norme u 100 g% norme u 100 kcal100% normalno
Kalorični sadržaj208 kcal1684 kcal12,4%6%810 g
vjeverice6,9 g76 g9,1%4,4%1101 g
masti1,3 g56 g2,3%1,1%4308 g
ugljikohidrati40,9 g219 g18,7%9%535 g

Energetska vrijednost Borodino kruh (u 1 komadu 43g.) iznosi 208 kcal.

Glavni izvor: Stvorio korisnik u aplikaciji. Više detalja.

** Ova tablica prikazuje prosječne norme vitamina i minerala za odraslu osobu. Ako želite znati norme uzimajući u obzir spol, dob i druge čimbenike, tada koristite aplikaciju "Moja zdrava prehrana".

Dijetni kruh

Kruh ima posebno mjesto u tradicionalnoj prehrani u našoj zemlji. Jedite puno kruha, zajedno s drugim jelima ili odvojeno. Tek kad se suoče s potrebom za smanjivanjem težine, mnogi prvo razmišljaju o tome koliko kalorija u komadu kruha. Je li moguće jesti kruh dijetom? Pokušat ćemo pronaći odgovor na ovo pitanje u ovom članku..

Prehrambena vrijednost različitih vrsta kruha

Na policama naših trgovina možete pronaći mnoge vrste kruha. Jesu li svi isti u sastavu i energetskoj vrijednosti? Naravno da ne.

Raženi kruh sadrži 215 kalorija na 100 grama. Ovaj se kruh preporučuje pri dijeti najčešće zbog relativno niskog kaloričnog sadržaja. Dopušten je i borodinski kruh s dijetom. Kalorični sadržaj je 200 kilokalorija na 100 grama. Darnitski kruh ima usporedivu energetsku vrijednost - 210 kilokalorija.

Bijeli kruh svih sorti ima veći udio kalorija zbog visokog sadržaja ugljikohidrata i masti. Dakle, rezan kruh sadrži 265 kalorija na 100 grama, pšenični kruh - 240 kilokalorija. Bijeli kruh s dijetom nije uvijek potpuno isključen, ali vrijedi ga samo onima koji ne mogu tolerirati raženi kruh ni iz kojeg razloga. Nije stvar samo u većoj energetskoj vrijednosti bijelog kruha. Premium brašno u svom sastavu je siromašno vitaminima i mineralima, sadrži malo dijetalnih vlakana. Bijeli kruh s dijetom ne daje željeni osjećaj sitosti.

Zrnati kruh postaje sve popularniji u prehrani. Kalorični kruh različitih sorti 220-250 kilokalorija. Izrađuje se korištenjem cjelovitih žitarica, što ovu sortu kruha čini nevjerojatno bogatom vitaminima i elementima u tragovima. Cjelovite žitarice probavljaju se vrlo sporo, pa takav kruh tijekom prehrane pomaže u borbi protiv povećanog apetita i ne prejesti.

Kalorije u komadu kruha

Koliko kalorija u komadu kruha ovisi o masi proizvoda i njegovoj raznolikosti. Standardni komad kruha je porcija teška 20-30 grama. Jedan dio raženog kruha težak je pola kriške debljine 1 centimetar odrezanu od vekne. Ista masa komada bijelog kruha debljine 1 cm, odrezanog od sredine hljeba. Da biste odredili koliko je kalorija u komadu kruha određene sorte, kalorijski udio proizvoda podijelite s 4. Na primjer, udio kalorija u narezanom kruhu iznosi 265 kilokalorija na 100 grama. Da bismo saznali broj kalorija u komadu kruha ove sorte, podijelimo 265 na 4. Ispada da jedan dio narezanog kruha sadrži 66 kilokalorija. Borodino kruh u jednom komadu ima energetsku vrijednost 50 kilokalorija. Dakle, razlika nije prevelika. Glavna stvar kada jedete kruh s dijetom, nije previše zaokupiti ovim proizvodom. Čak se i žitarica ili raženi kruh mogu lako dobiti ako ga jedete bez ograničenja..

Kako možete dijetu jesti kruh?

Za sve koji se bore s prekomjernom težinom ili samo paze na figuru, kruh treba značajno ograničiti. Smatra se da je dovoljno konzumirati oko 50 grama kruha dnevno uz dijetu. Ispada da se morate ograničiti na samo dva komada. Bolje ako volite žitarice ili raženi kruh tijekom restriktivne prehrane.

Kruh možete jesti s dijetom odvojeno od glavnih obroka ili uz juhu. Nikada ne smijete jesti tjesteninu, kašu, krumpir, rižu s kruhom. Takav obrok bit će previše bogat ugljikohidratima i kalorijama. Također, jedite kruh s dijetom bez maslaca ili biljnog ulja. Takav dodatak značajno će povećati udio kalorija u obroku..

Sendviče, naravno, ne pozdravlja nijedan sustav prehrane za mršavljenje. Stoga, pokušajte odbiti takve zalogaje. Možete jesti kruh s dijetom ujutro i navečer. Međutim, pokušajte ne koristiti kruh kasnije od 4 sata prije spavanja ili nakon 20 sati.

Kruh za mršavljenje

Kalorija u komadu kruha nije mnogo, ali s dijetom se morate ograničiti u količini ovog proizvoda. Trenutno se mnogi odriču tradicionalnog kruha u korist zrnca.

Kriske za mršavljenje preporučuju mnogi nutricionisti. To se posebno odnosi na cjelovite žitarice. Crispbread ne sadrži šećer, kvasac, što ih čini malo korisnijim od tradicionalnog kruha.

Kalorija u kruhu je zapravo čak i više nego u bijelom ili crnom kruhu. U prosjeku, kruh ima energetsku vrijednost od oko 300 kilokalorija. Da bi proizvod bio koristan, a ne višak kilograma, trebate ograničiti potrošnju kruha na 50 grama dnevno. Kruh za mršavljenje treba kupiti od cjelovitih žitarica s dodatkom mekinja. Jedenje takvih peciva također je potrebno u količini do 50 grama dnevno. Kalorije u kruhu prisutne su zbog prisutnosti velikog broja složenih ugljikohidrata. Ove tvari pomažu osobi koja gubi na težini da ne osjeća stalnu glad i održava dobro zdravlje tijekom dijeta..

Pronašli ste grešku u tekstu? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter.

Kalorični kruh

Čovječanstvo je tisućama godina tretiralo kruh kao izvor snage, zdravlja i blagostanja. Ali od početka osamdesetih godina prošlog stoljeća, uz konzumaciju visokokaloričnog proizvoda, ljudi su češće povezani s problemima prekomjerne težine ili pretilosti, što dovodi do ozbiljnih bolesti.

Statistički podaci bilježe tužne činjenice: prekomjerna težina i pretilost postali su globalna epidemija. Liječnici su oglasili uzbunu, a gorljivi pobornici zdrave prehrane uvrstili su sve pekarske proizvode na popis "loše" hrane zbog najvišeg kalorijskog sadržaja. Ali razlog neprestanog porasta broja ljudi s prekomjernom težinom ne leži u kalorijskom sadržaju kruha: on je višestruk.

Nemojte žuriti da isključite pečenje iz prehrane, razmišljajući o dijetama. S istim uspjehom možete odbiti mnoge visokokalorične namirnice! Da razumijemo.

Vrste kruha: značajke i sastav kalorija

Da biste shvatili koliko je kalorija u kruhu, kako biste odredili normu njegove konzumacije, morate saznati što je uključeno u pečenje, kakva se brašna koristila u njemu. U velikoj mjeri tehnologija njegove pripreme utječe i na promjenu kalorijskog sadržaja proizvoda.

Donja tablica prikazuje najčešće vrste pečenja i kalorije u 100 g proizvoda:

Vrsta kruhaKalorije na 100 gProteini masti ugljikohidrati
Raž25013/3/40
Kvasac bez2367,9 / 1 / 47,6
Cjelovito raženo brašno sa sladom1987,8 / 1 / 39,6
siva2277,5 / 1,3 / 45,2
Darnitsky2066,6 / 1,1 / 41
Borodinsky2086,9 / 1,3 / 40,9
Raženo brašno2175,9 / 1,1 / 44,5
Pšenica-raž ("ukrajinska")1986,6 / 1,2 / 39,6
Sa mekinjama od pšeničnog brašna2529,6 / 2,7 / 47,1
Pšenica, izrađena od vrhunskog brašna2428.1 / 1 / 48.8
Cijelo zrno (Metropolitan)2107 / 1,2 / 45,8

Škrob - složeni polisaharid, ugljikohidrat koji stvara višak masnoće u tijelu.

Skupo premium pšenično brašno sadrži škrob, dušične spojeve koji čine izvrsno pečenje, ali u stvari je brašno prvog razreda, integralno brašno, sa sadržajem mekinja vrijednije u prehrambenoj prehrani od finozrnog pšeničnog brašna bez nečistoća (mekinje).

Pšenični kruh s mekinjama, koji sadrži više kalorija, vrijedniji je i uravnoteženiji proizvod, jer vlakna (tvrda ljuska zrna) reguliraju proces probave. Asortiman kruha, koji sadrži različit omjer raženog, mekinjenog i pšeničnog brašna, također je važan kad se računaju kalorije, kao i sorta pšenice od koje se proizvodi brašno.

Možda se naši preci nisu debljali, jer su pekli kruh od integralnog brašna, jer nisu bili upoznati s tehnologijama koje su brašno dovele u rafinirano stanje.

Potpuno odbijanje proizvoda vjerojatno vas neće spasiti od viška kilograma. Umjesto toga, suprotno: zabrana izaziva unutarnji prosvjed, a stvaranje psihološkog disonance ne pridonosi postizanju rezultata - priroda se ne može zavarati..

Razumijevanje suštine problema početak je njegovog prevladavanja. Stoga smatramo najzanimljivije razloge koji vode do prekomjerne težine. Istina je u sredini.

Psihološki i socijalni aspekti

Visokokalorični kruh doprinosi akumuliranju energije u tijelu, koja se u nedostatku fizičkog napora nakuplja pod kožom u obliku "strateških rezervi" u slučaju nestanka struje.

Od sredine dvadesetog stoljeća vanjski se čimbenici radikalno promijenili: čovjek je u borbi za preživljavanje stvorio sebi ugodno okruženje za život, stavio u službu tehnički napredak, eliminirajući potrebu za teškim fizičkim radom za vlastiti opstanak. No, dobivši "lagani kruh", ljudi nisu pronašli idealnu formulu za kombiniranje molekularnih tehnologija s genetskim kodom koji je priroda donirala za opstanak čovječanstva kao biološke vrste.

Budući da su ljudi naučili loviti, pripitomljene životinje, meso i maslac bili su dostupni samo plemstvu.

Kruh ostaje najpristupačniji proizvod za sve društvene skupine u svim zemljama svijeta..

Prevladavanje brašnastih proizvoda u prehrani ljudi pretvorilo se u stečeni instinkt koji djeluje i sada, u slučajevima nestabilne financijske situacije u pojedinoj obitelji ili čak na državnoj razini u vrijeme gospodarske krize.

Na tisuću godina stara navika zasićenja tijela obiljem najviše kalorične, pristupačne hrane sačuvana je na podsvjesnoj razini. Koža svježeg kruha u kombinaciji s omiljenim, ne manje kaloričnim delicijama pokreće mehanizam prirodnog instinkta, a sendvič zasjenjuje misli borbe protiv prekomjerne težine.

Zapamtite da je hrana prije svega izvor energije, a ne užitak. Potrošnja energije trebala bi odgovarati ukupnoj količini potrošenih kalorija, uključujući kruh.

Kruh i vježba

Suvremena tehnologija naučila je ljude da nema potrebe dobivati ​​hranu napornim radom - samo pritisnite nekoliko gumba, naručite hamburger ili pizzu pravo u uredu, bez odvajanja od monotonog posla koji ne zahtijeva fizički napor. Ista se situacija ponovi kod kuće, nakon radnog dana: grickalice ispred TV ekrana često se sastoje i od hrane s visokom kalorijom.

Možete razgovarati o "opasnosti kruha" za lik, tražiti "jedinstvene dijete".

Nema garancije da je "resesedanje proteinima", kupovina skupljih proizvoda lako se nositi s prekomjernom težinom, vodeći sjedilački način života. Predlažemo da pročitate članak u kojem postoje savjeti kako smršavjeti bez dijeta.

Sadržaj kalorija u kruhu i komadu kruha

Budući da sve vrste kruha imaju različit sastav i težinu, teško je dati definitivan odgovor na broj kalorija koje sadrže jedan kruh. Ali samostalno odrediti njegov kalorijski sadržaj, aritmetičkim proračunima, nije teško. Da biste to učinili, morate znati vrstu pečenja i njegovu točnu težinu, a zatim koristiti formulu za izračun: iz tablice kalorija uzmite broj kalorija na 100 g i pomnožite ga s brojem grama u kruhu. Na primjer:

 • Pšenični kruh težine 600 g sadrži 242 kcal na 100 g, odnosno trebate 6 * 242 = 1452 kcal;
 • Borodinski kruh težak 350 g - 728 kcal (3,5 * 208).

Dakle, znajući sadržaj kalorija i težinu hljeba, možete saznati težinu jednog komada i izračunati broj kalorija u njemu. U prosjeku komad bijelog kruha teži oko 25 g, crni - 35 g, kruh - 20 g, a debljina ne prelazi 0,5 cm. Da biste izračunali, trebate izrezati kruh na približno jednake kriške i podijeliti ukupnu težinu prema broju dobivenih komada, a zatim izračunati kalorijski sadržaj.

 • Ako izrežete kruh bijelog kruha težine 500 g na 18 komada, svaki će komad sadržavati otprilike 67 kcal ((5 * 242) / 18);
 • Kriška teška 35 g, izrezana iz kruha Borodinskog (350 g), ima 72,8 kcal.

Sendviči: dodaci kalorijama

Sendviči, hamburgeri, topli i hladni sendviči s raznim aditivima omiljene su opcije za užinu. Ali kada osoba ide na dijetu, "brzu hranu" mora kategorički napustiti, imajući u vidu visoki kalorični sadržaj kruha i ne manje kalorične dodatke. Ako volite jesti iz McDonald'sa, onda vam predlažemo da pročitate o kalorijskim McDonaldsovim proizvodima, o sigurnoj i nezdravoj hrani.

U prosjeku 150-400 kcal po sendviču s dodacima.

Upravo je to osnovni uzrok isključenja sendviča iz zdrave prehrane.

Oni koji ne mogu zamisliti stanku za ručak na poslu bez nekoliko sendviča, morate obratiti pažnju na dodatke s optimalnim brojem kalorija i uključiti ih u prehranu. Izračun kalorijskog sadržaja proizvoda može se provesti po istom principu kao i kod kruha: ukupni broj kalorija u dodatku dijeli se s brojem komada kobasica, maslaca, sira itd..

Donja tablica prikazuje popis najčešćih aditiva za sendviče i kalorija po komadu:

ImeTežinakalorije
Maslac4trideset
Kuhana kobasica36170
šunka2884
Salama1058
Dimljena kobasica936
Sirosamnaest62
Brynza3177
Kremasti sirosamnaest59
Majoneza531
Med2284
Riba53148
Crveni kavijar10102

Da biste smanjili broj kalorija u sendviču, koristite zamjene za kruh i što više svježeg povrća umjesto masne hrane.

Sendviči nam često pomažu na putu, ali to nije jedina hrana koju možete ponijeti sa sobom. Preporučujemo naš članak: što poduzeti na putu.

Kalorijski krekeri i prženi kruh

Ruske se vrlo često koriste kao dodatak vrućim tekućim jelima i salatama. Preporuke za njihovo uključivanje u zdravu prehranu odnose se na sadržaj velike količine hranjivih sastojaka i vitamina (magnezij, fosfor, željezo, kalij, natrij itd.), Kao i niskog glutena koji pomaže u normalizaciji funkcija probavnog trakta.

Budući da se sušenje događa bez ikakvih aditiva, kalorični sadržaj krekera se praktički ne razlikuje od kalorijskog sadržaja kruha od kojeg su napravljeni.

Na 100 g proizvoda različitih sorti su:

 • 331 kcal - kruh;
 • 210 kcal - smeđi kruh;
 • 395 kcal - krušne mrvice;
 • 180 kcal - raženi kruh;
 • 410 kcal - krekeri sa grožđicama;
 • 230 kcal - sivi kruh.

Krutoni, poput keksa s kruhom, dobra su baza za grickalice i sendviče. Tostirani hrskavi kruh opskrbljuje tijelo s puno ugljikohidrata, cinka, fosfora, bakra, kalija, kalcija, vitamina PP i B, kao i zasićenih i polinezasićenih kiselina. Kalorični sadržaj krutona izravno ovisi o vrsti kruha i aditivima na kojima se prži. Kada koristite 3 g maslaca (23 kcal) i komad crnog kruha (73 kcal), snack će se učvrstiti za 96 kcal. U prosjeku, do 407 kcal na 100 g krutona.

Korist i šteta

Koristi i štete kruha određuju se s nekoliko kriterija:

 • stupanj korištenog brašna;
 • aditivi koji povećavaju rok trajanja, poboljšavaju izgled;
 • kalorični sadržaj i energetska vrijednost proizvoda određuje se tehnološkim postupkom, počevši od pripreme proizvoda i završavajući s pakiranjem gotovih kruhova;
 • poštivanje standarda potrošnje, kultura hrane;
 • značajke tijela.

Mnogi se stručnjaci slažu da su vodeći na listi proizvoda od brašna dijetalne vrijednosti proizvodi od oguljenog raženog i pšeničnog grubog brašna, kao i mekinje i kruh od cijelog zrna. Prema istraživanjima, upravo te sorte imaju maksimalan broj potrebnih elemenata u tragovima. Zašto? Prerada sirovina za proizvodnju brašna uključuje očuvanje u konačnom proizvodu udjela proklijalih žitarica koje imaju najveću korist.

Pšenični kruh, koji se stoljećima smatrao privilegiranom hranom, danas se odnosi na "štetne" proizvode. Proizvodi s 20% -tnim udjelom ljuske zrna nazivaju se dijetalnim pečenjem. Kruh od cjelovitog pšeničnog brašna s mekinjama brzo i dugo zasiti tijelo, normalizira crijeva. Budući da sadrži "sporo ugljikohidrate", koje tijelo postupno apsorbira, ne plaćajte u rezervi masnog tkiva.

Također se ne preporučuje zlouporaba kvasca. Oni uništavaju hranjive tvari u proizvodu, postaju uzrok disbioze, reagirajući s ugljikohidratima brašna čak i u fazi miješanja tijesta.

Kad odaberete dijetalni kruh, obratite više pažnje na tijesto bez kvasca (pita kruh, nemasni kolači) ili na proizvode pripremljene s kiselim tijestom.

Nudimo vam pogledati videozapis na temu kvasca i "kruha bez kvasca" iz programa "Živio zdravo".

Pokušajte pažljivo proučiti sastav proizvoda navedenog na naljepnici. Neke vrste pečenja sadrže margarin koji opskrbljuje tijelo velikom količinom štetnih trans masti, kemijskih dodataka. Takvo pečenje uzrokuje neravnotežu u probavnom procesu..

Nudimo vam pogledati video iz programa "Živite zdravo" o margarinu i maslacu.

Pecite kruh kod kuće kako biste bolje kontrolirali kalorije..

Donja tablica pomoći će vam da shvatite koji kruh sadrži više hranjivih sastojaka i koja je njegova energetska vrijednost:

RažbijelaCrno
vjeverice
8,5 g7,6 g1,72 g
masti
3,3 g3,2 g0,31 g
ugljikohidrati
48,3 g50,8 g11,29 g
Celuloza
5,8 g2,4 g2,8 g
kalcijum
24 mg33 mg35 mg
Kalij
166 mg100 mg74 mg
Natrij
660 mg681 mg49 mg

Usput, ako želite znati koji je kruh bolji bijeli ili crni, onda predlažemo da pogledate video na ovu temu.

Jesti kruh na dijeti

Sastav kruha uključuje i druge korisne tvari, čija prisutnost izravno ovisi o vrsti proizvoda.

Rasprostranjeno uvjerenje da je kruh „zabranjeno voće“ na dijeti je pogrešno. Ako želite smršavjeti, slijedite mjeru u korištenju pekarskih proizvoda. Da biste popravili rezultate, slijedite sljedeća pravila:

 • Ograničite potrošnju na 50 g (2 komada) dnevno.
 • Da biste odbili sendviče s visokokaloričnim dodacima koji sadrže veliku količinu brzih ugljikohidrata, nemojte jesti kruh s krumpirom, rižom, tjesteninom, žitaricama, maslacem ili biljnim uljem.
 • Preferirajte zdrave proizvode od brašna.
 • Kruh možete jesti tijekom dana, uz hranu i odvojeno, ali ne nakon 20 sati ili 4 sata prije spavanja.
 • Ne jedi vruće pecivo, zbog visokog sadržaja glutena, što otežava probavu hrane.

Zasebno ćemo odrediti koji kruh treba jesti da se ne bi popravio. Dijetalna hrana uključuje hranu koja ima nizak glikemijski indeks, što određuje utjecaj hrane na šećer u krvi. Dakle, bogati aditivi, prašak za pecivo u kombinaciji s vrhunskim pšeničnim brašnom značajno povećavaju glikemijski indeks, pa bi oni koji smršavaju trebali odbiti proizvode koji sadrže ove sastojke.


Preporučuje se u prehranu uključiti ove vrste kruha:

 • Nasjeckati. Izaziva brzo zasićenje zbog oticanja mekinja u želucu, uklanja toksine i toksine iz tijela. Ima nizak glikemijski indeks i visok sadržaj vitamina i minerala..
 • Cijelo zrno. Kolač od bijelog brašna od cijelog brašna, izvađen iz proklijalih žitarica, čuva vitamine nakon obrade i sadrži složene ugljikohidrate koji doprinose zasićenju. Snižava kolesterol.
 • Raž. Sadrži puno magnezija, fosfora, željeza i vitamina. Zbog velike količine vlakana, normalizira rad probavnog trakta i poboljšava apsorpciju hrane.
 • Pšenične žitarice. Prisutnost grubih vlakana normalizira crijeva. No, veći sadržaj ugljikohidrata u pšeničnim zrnima dovodi do visoko kaloričnog proizvoda.
 • Živ. Njegova korist leži u potrebi za velikom količinom energije tijekom probave. Sastav uključuje esencijalne aminokiseline i elemente u tragovima.
 • Biobread. Priprema uključuje upotrebu nekoliko sorti integralnog brašna i prirodnog kvasca bez dodavanja sredstava za raspadanje, arome, konzervansa ili pojačivača okusa.
 • Kruh bez soli ili ahlorida. Tijesto se pravi na sirutki.
 • Heljda. Niskokalorični i visoko ugljikohidratni proizvod bogat je vitaminima i mineralima koji ostaju u kruhu od heljde.

Iz ovog videa iz programa "Živi sjajno!" saznajte možete li jesti kruh ili ne. Specijalni gost programa je nutricionist, nutricionistički specijalist, istraživač, autor „prehrane s hljebom“ i najprodavanijih dijetalnih bestselera „Jedite kruh i mršavite“, Olga Raz.

Alternativa kruhu za gubitak kilograma

Peciva za kruh popularna su kod ljudi koji žele smršavjeti. Sadrže željezo, kalcij, bjelančevine i vlakna, koji su korisni za tijelo. Dakle, 100-150 g kruha sadrži dnevni unos vlakana, ubrzavajući eliminaciju toksina i toksina. Ali kruh ima drugačiji sastav, a neki od njih su visoko kalorični i ne doprinose gubljenju kilograma. Proizvodi prikladni za dijetu pripremaju se istiskivanjem iz oguljene ili integralne integralne žitarice bez upotrebe kvasca. Sjemenke lana ili sezama, koje su također korisne za tijelo, dodaju se u neke peciva za kruh..

Usporedite nekoliko popularnih vrsta:

ImeBroj kcal. po 100 gStruktura
Raž360pšenične mekinje, margarin, raženo brašno, kvas, sol.
Pšenica240klijano zrno pšenice; aditivi: grožđice ili suhe marelice. Bogat je magnezijem i kalijem.
cjelovitog290heljda, riža, kukuruz, zobeno brašno, pšenica.
Pšenična raži310pšenično i raženo brašno, voda, sjemenke. Sadrže puno natrija, magnezija, fosfora, željeza, kalcija, vlakana, vitamina PP, B, E.
Pšeničnih zob302zobena kaša, ozima pšenica, kuhinjska sol

Dakle, prednost treba dati žitaricama pšenice i višezrnastih žitarica koje ne sadrže štetne sintetičke aditive.

Ostale uobičajene zamjene za kruh su keksi s kalorijama od oko 300 kcal. po 100 g i pita kruh - 110 kcal. na 100 g. Njihova korist je zbog činjenice da se za kuhanje koriste samo voda, brašno i sol. Odsutnost kvasca i bilo kojih sredstava za raspadanje povoljno utječe na lik.

Predlažemo korištenje naših kalkulatora za pravilno praćenje vašeg zdravlja i izgleda.

Međutim, pita kruh izrađuje se samo od pšeničnog brašna, što bi trebalo ograničiti na dijeti, pa se keksi smatraju najboljom opcijom. Lako se pripremaju od bilo koje vrste brašna (ječam, grašak, grah itd.). Kolači od beskvasnog tijesta čuvaju se dugo vremena, pružajući vam priliku da ne razmišljate o svježini kruha.

Omiljena peciva za sendviče također se preporučuje zamijeniti salatama i dijetalnim kruhom.

Ako imate neke bolesti i brinete da li je moguće jesti kruh za neke specifične bolesti, onda pogledajte Zdravlje TV, gdje je ta tema detaljno opisana..

Recepti za dijetalni kruh

Domaće pečenje pružit će potpuno povjerenje u sastav proizvoda i njegovu energetsku vrijednost. Nekoliko recepata pomoći će vam da pripremite ukusne i bogate zdravim proizvodima od brašna.

Sjeckani kruh s sirom u pećnici

 • Sadržaj kalorija u 100 g - 213,46 kcal
 • Vjeverice - 14.16
 • Masti - 6.13
 • Ugljikohidrati - 26.62

Sastojci:

 • Zobena kaša - 190 g
 • Pšenične mekinje - 135 g
 • Skuta 0% - 120 g
 • Instant kvas - 2 žličice.
 • Dijetalna jaja - 3 kom..
 • Sol 6 g
 • Mljeveni korijander 4 g
 1. Kombinirajte zobene pahuljice i mekinje u dubokoj zdjeli.
 2. Skuhani sir pospite solju i korijanderom. Dodajte ga u mekinje od mekinja i zamijesite tijesto.
 3. Pomiješajte jaja, umućena u pjenu, kvasac i dodajte dobivenu tekućinu u ukupnu masu. Miješajte dok ne postane glatko, a po potrebi dodajte i malo tople kuhane vode.
 4. Obradite unutarnju površinu silikonskog kalupa biljnim uljem i stavite tijesto u njega, izgladite ga. Stanite 30-40 minuta, u blizini grijača.
 5. Pecite kruh na srednjoj temperaturi sat vremena. Provjerite spremnost pečenja šibicom ili čačkalicom: ako se nakon probadanja tijesto ne lijepi za njega, kruh je spreman.
 6. Otopite gornju koru hljeba toplom vodom, pokrijte ručnikom i ostavite da se ohladi.

Kruh od raženog brašna s mekinjama

 • Kalorije u 100 g - 257,05 kcal
 • Proteini - 7.03
 • Masti - 9,23
 • Ugljikohidrati - 36,38
 • Raženo brašno - 150 g
 • Ražene mekinje - 60 g
 • Rafinirano biljno ulje - 50 ml
 • Pšenično brašno - 180 g
 • Suhi kvasac - 11 g
 • Šećer - 0,5 tsp.
 • Sol - 8 g
 • Mlijeko - 250 ml
 1. Zagrijte mlijeko na sobnu temperaturu. Pomiješajte s kvascem i šećerom i 3 žlice brašna. Pustite da se pjena formira po cijeloj površini..
 2. Dodajte ulje i sol, promiješajte.
 3. Dva puta prosijte pšenično brašno i postepeno dodajte u tijesto. Zamijesite tijesto dok ne postane glatko. Ubacite raženo brašno u kombinaciji s mekinjama i nastavite mijesiti dok se masa ne počne lijepiti od ruke.
 4. Prekrijte tijesto ljepljivim filmom, postavljeno tako da stoji 1 sat.
 5. Premjestite formiranu zdjelu u pripremljeni lim za pečenje. Ostavite da se opet digne, a zatim pecite na 180 stupnjeva sat vremena.

Još jedan recept za domaći kruh od raži i integralnog pšeničnog brašna s dodatkom zobenih mekinja.

Proteinski kruh

 • Kalorije u 100 g - 266,5 kcal
 • Vjeverice - 14,78
 • Masti - 18,90
 • Ugljikohidrati - 10.43

Sastav proizvoda:

 • Pšenične mekinje - 40 g
 • Sjemenke lana - 200 g
 • Sjemenke suncokreta - 80 g
 • Pšenično brašno od cjelovitih žitarica - 100 g
 • Bademove pahuljice - 200 g
 • Prašak za pecivo - 25 g
 • Sol - 2 tsp.
 • Skuta 9% - 0,6 kg
 • Jaje bijelo - 10 kom..
 • Voda 80 ml
 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
 2. Prosijte brašno i pomiješajte s mekinjama, bademima, lanenim sjemenkama, praškom za pecivo i soli.
 3. Samljeti sir i miješati s ostatkom mase dok ne postane glatko. Ovdje možete pronaći više dijeta recepata od sira.
 4. Bjelanjke istucite u gustu pjenu, kombinirajte s masom od skute i brašna i dobro promiješajte.
 5. Stavite tijesto u posudu za pečenje. Kad koristite metalni kalup, prethodno ga pospite brašnom.
 6. Pospite sjemenkama suncokreta i pecite 50-60 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

Video recept za proteinski-mekinje kruh bez brašna.

Kruh u laganoj šerpi

 • Kalorije / 100 g: 243,67 kcal
 • Protein 4.02
 • Masnoća 12,25
 • Ugljikohidrati 28,98

Sastav proizvoda:

 • Raženo i zobeno brašno - 175 g svaki
 • Šećer - 15 g
 • Maltoza - 0,5 tbsp. l.
 • Korijander - 0,5 tbsp. l.
 • Sol - 0,5 tsp.
 • Ražnja kiselo tijesto - 250 ml
 • Voda - 120 ml
 • Rafinirano ulje 75 ml
 1. Kombinirajte šećer, slad, korijander i sol. Ulijte ulje i vodu u zdjelu.
 2. Prosijte dvije vrste brašna i dodajte ostalim sastojcima.
 3. Zamijesite tijesto, postepeno dodajući kiselo tijesto, do homogene i elastične mase.
 4. Podmažite posudu za multikuhare biljnim uljem i prebacite tijesto. Potopite na 40 stupnjeva 8 sati.
 5. Pecite kruh u načinu pečenja 1 sat. Ostavite da se ohladi.

Zaključak

U nastojanju da se riješite viška kilograma, ne treba zaboraviti da se dugoročni rezultat postiže samo stalnim poštovanjem uravnotežene prehrane i tjelesne aktivnosti. Pročitajte o prednostima hodanja za mršavljenje..

Uključivanje pečenja s niskim glikemijskim indeksom i niskim udjelom kalorija u prehranu dovest će do bolje apsorpcije i probave hrane i omogućiti vam da se brzo osjećate puni. Saznajte više o glikemijskom indeksu proizvoda u ovom članku. Obratite pažnju na to što jedete, pecite se i uživajte u procesu gubitka kilograma u kojem se ne trebate odreći glavnog jela i zapamtite: mjera bi trebala biti u svemu.

Koliko grama u krišku

Masa jednog komada smeđeg kruha je oko 35 grama, a komad bijelog kruha težak je oko 25 grama. Kriška kruha teži 20 grama.

Komad smeđeg kruha težak je 35 g, a komad bijelog kruha oko 25 g.

Kruh je jedna od najvažnijih namirnica na našem stolu, prisutna pri svakom obroku. Doista, kriška mirisnog crnog kruha idealno "odaje" okus aromatičnog borša. A kako ukusno možete doručkovati s komadom svježeg bijelog kruha, namazanim medom ili maslacem. A pripremu raznih kanapa i sendviča nemoguće je zamisliti bez kruha. Naravno, mnogi nutricionisti tvrde da je kruh bolje s obzirom na veliku hranjivu vrijednost u potpunosti isključiti iz prehrane. Međutim, danas je asortiman pekarskih proizvoda toliko širok da lako možete odabrati proizvod s niskim udjelom kalorija. Da biste pravilno izračunali kalorijski sadržaj posluživanja, morate znati koliko teži komad kruha, kao i sadržaj kalorija u 100 grama proizvoda.

Koliko teži jedna kriška kruha različitih razreda?

Prema tradiciji, domaći pekarski proizvodi dijele se na kruh (crni i bijeli), kruh i peciva. Štoviše, težina kruha određena je vrstom, oblikom i načinom pečenja. Proučimo masu kriški kruha različitih vrsta koristeći sljedeću tablicu.

Vrsta proizvodaMasa gMasa komada kruha, g
Crni kruh (cigla)650 - 75035
Bijeli kruh (cigla)50025
Štapić senfa350 - 40020 - 22

Masa ovih pekarskih proizvoda određena je tehničkim uvjetima (TU) poduzeća. Kao što vidite, smeđi kruh teži više od bijelog - i, u skladu s tim, kriška smeđeg kruha je također teža.

Koliko kalorija u komadu kruha?

Obično razmišljaju o težini svakog komada kruha, sjedeći na određenoj dijeti - kada postoji "proračun svake kalorije". Ipak, nutricionisti ne savjetuju da kruh u potpunosti isključite iz prehrane, jer se na ovaj način „dobrovoljno“ možete lišiti mnogih korisnih vitamina neophodnih za potpuno funkcioniranje tijela.

Tako bi sjajan način bio smanjiti dnevnu potrošnju kruha i zamijeniti razne peciva s manje hranjivim vrstama - na primjer raženi kruh s mekinjama. Evo razloga zbog kojih biste kruh trebali uključiti u svoj dnevni meni:

 • Komad kruha težak 200 grama minimalna je dnevna "doza" proteina za odraslu osobu. Istovremeno, uzimamo u obzir da u bijelom kruhu ima više kalorija nego u crnom.
 • Sendvič s kriškom mršavog mesa, list zelene salate i kriška rajčice ne samo da neće naštetiti figuri, već će biti i izvrstan zalogaj. Bolje je napustiti Big Mac-ove i druge "proizvode" McDonald's-a.
 • Kruh s mekinjama doprinosi normalizaciji probavnog trakta.

Kako izračunati udio kalorija u kriški kruha? Za to nam ne trebaju vage, ali dovoljno je znati težinu 1 komada kruha. Na primjer, masa kriške kruha je 40 grama, a njegova debljina je oko 0,5 cm, tako da je sasvim moguće učiniti bez ravnala i drugih mjernih instrumenata i odrediti udio "po oku".

Recept za kruh utječe i na njegove hranjive vrijednosti. Na primjer, kruh od mekinja težine 100 grama sadrži 230 kilokalorija, a "standardni" kriška sadrži oko 120 kilokalorija. U 100 grama borodinskog kruha skriva se 200 kcal, a u pola kriške oko 100 kcal. Najniži kalorijski sadržaj raženog kruha iznosi samo 180 kilokalorija na 100 g, a u njegovom će komadu sadržavati 90 kcal.

Koliko teži komad kobasice??

Kada govorimo o kruhu, teško je ne spomenuti tako popularnu „komponentu“ sendviča kao kobasice. Postoje mnoge sorte ovog dragog od mnogih proizvoda. Dakle, težina jednog komada nekih vrsta kobasica:

 • Salami - 20 g
 • Kobasica (1 kom.) - 100 g
 • Kobasice (1 kom.) - 30 g

Odakle je kobasica? Dakle, mali povijesni izlet. Još u drevnoj Grčkoj bilo je popularno jelo od prženog ili kuhanog mljevenog mesa, "pakirano" u svinjske želuce. Ali stari Rimljani učinili su ovo svečano jelo pristupačnim i svakodnevnim proizvodom. Pravilno pripremljena kobasica mogla se skladištiti do dvije godine, pa su često mornari i trgovci na putovanja donosili cijele zalihe kobasica. Tako naučite o ovom hranjivom i ukusnom proizvodu u drugim dijelovima svijeta..

Komad salame teži 20g, jedna kobasica - 100g, a jedna kobasica - 30g.

Danas postoji mnogo recepata za pravljenje kobasica. Međutim, najkorisnija je domaća kobasica od mršavog govedine, peradi i drugog prirodnog mesa. U proizvodnji takvog proizvoda bolje je koristiti hladne rezove.

Koja je najkorisnija kobasica? U 30-im godinama prošlog stoljeća kobasica "Doctor" razvijena je kao dijetetski proizvod s niskim udjelom masti. Zbog izvrsnog ukusa, ova kobasica već dugi niz godina postala je prava nestašica. Naravno, s vremenom su se u Doktorov sastav počeli dodavati škrob, soja i boje, tako da su ostala samo sjećanja na dobrobiti i „medicinsku“ misiju kobasica.

Sada znamo koliko komad kruha teži, koliko kalorija sadrži kriška kruha različitih vrsta, kao i masa važne „komponente“ sendviča - komada kobasice.

Hranjiva vrijednost i kemijski sastav " kriška "1 kom 20g.".

za ishranuiznosNorma**% norme u 100 g% norme u 100 kcal100% normalno
Kalorični sadržaj426 kcal1684 kcal25,3%5,9%395 g
vjeverice6 g76 g7.9%1,9%1267 g
masti22 g56 g39,3%9,2%255 g
ugljikohidrati51 g219 g23,3%5.5%429 g

Energetska vrijednost "kriška" 1 kom 20gr.. iznosi 426 kcal.

Glavni izvor: Stvorio korisnik u aplikaciji. Više detalja.

** Ova tablica prikazuje prosječne norme vitamina i minerala za odraslu osobu. Ako želite znati norme uzimajući u obzir spol, dob i druge čimbenike, tada koristite aplikaciju "Moja zdrava prehrana".

Ukusna, ali ne baš zdrava poslastica. + fotografija i sastav

Pročitala sam dosta pozitivnih recenzija o desertu "Slice" - i sada je vrijeme da ga isprobam - i na sljedećem putovanju u Fix Price, paket "Slice" bio je u mojoj košarici.

Što mogu reći za ovaj desert? A evo što:

Mjesto kupnje: Fiksna cijena

Cijena: 39 rubalja.

Težina: 160 grama

(u pakiranju od 8 kriški po 20 grama)

Izgled:

Slatka ambalaža sa slonom. Najprijatnije u njoj je 8 kriški, svaka pakirana u pojedinačno pakiranje, tako da je vrlo prikladno uzeti desert sa sobom.

Sama kriška je dva keksa između kojih se nalazi mlijeko za punjenje.

Podaci o proizvođaču:

Struktura:

Oh oh oh. Pa, ne poklon, naravno - ista kriška mlijeka iz Kinder-a ima pristojniji sastav.

U redu je, naravno, ali o "Ukusnim i zdravim dobrotama" Accond je, naravno, bio lukav - nisam vidio ništa korisno u sastavu.

Stoga ću ukloniti jednu zvijezdu zbog toga, budući da je proizvod pozicioniran kao Kinder, a reklama je namijenjena djeci - a koliko će ih majki koje nisu upoznate sa skladbama kupiti za svoju djecu, uz sveto uvjerenje da je "ukusno i zdravo" za dijete?

A djecu, kao što je naša budućnost poznata, i bolje je ne hraniti ih što je užasnije da sami jedemo.

Energetska vrijednost:

Takva visoko kalorična stvar - i puno masti. Dakle, poštovatelji zdrave prehrane i gubitka kilograma - nemojte ni pogledati prema ovom slonu. Pogledao sam - sada patim od kajanja.

Iako je jedan komad (20 grama) kalorija 87 kalorija - živjeti, općenito, možete - ne biste trebali očekivati ​​da će sve biti ograničeno na jednu stvar (osim ako, naravno, imate željeznu volju).

Ne znam, zaustavio sam se tek nakon što sam uspio oprati pola pakovanja - a to je 350 kcal. Užas užasa.

Ukus:

Ovdje recenzije nisu prevarene - stvar je stvarno ukusna.

Dva keksa, između njih - nježno punjenje mlijekom.

Biskvit je po mom ukusu malo predimenzioniran - ali općenito se desert ispada vrlo ukusan i nježan.

Jedna stvar - 20 grama je prilično malo i glavno je zaustaviti se na vrijeme i ne proždirati cijelo pakiranje u jednom sjedenju.

ukupno:

Vrlo ukusne stvari - prenijeti ih u cijenu Fix nakon što sam ih probao postat će mnogo teže.

Cijena je vrlo povoljna, ali sastav je daleko od onoga što rastući (i općenito bilo koji) organizam treba.

Dakle, za one koji se pokušavaju pridržavati zdrave prehrane i prate sastav, ovaj desert nije baš prikladan.

Ne bih ga preporučio ni djeci (barem često) - jer stvar uopće nije korisna.

Možda ću se zadržati na kompromisu "ponekad se možeš odnositi prema sebi" - ali ne često.

Ostali slatkiši koje sam kupio po Fix Price:

Koliko teži.

Koliko kruh teži??

U Rusiji je tradicionalno prihvaćeno dijeljenje kruha na pekarske proizvode - kruhove, peciva; i samo kruh - kruhovi crnog i bijelog kruha. Težina kruha ovisi o vrsti proizvoda, obliku, načinu pečenja.

Težina pekarskih proizvoda u skladu s GOST 27844-88
ime proizvodaMasa kruha, kg
Jednostavan0,2; 0.5
S navojem0,4; 0.5
Usitnjeno mlijeko0,4; 0.5
Uz grožđice0,2; 0.4
urbani0,2; 0.4
Moskovska regija0.4
eparhijski0,2; 0.4
Student0,15; 0,3
Sa sirutkom od kondenziranog mlijeka0.4
poseban0,45
Krasnoselsky0.42
Stol0,3
Masa raženog, raženog pšenice i pšenično-raženog kruha u skladu s GOST 2077-84
Ime kruhaTežina hljeba, kg
Obična raži0,7-1,4
Ražljivo ognjište0,75-1,6
Ražnji krem0,75-1,0
Borodino ognjište0,85-0,95
Borodino uniforma0,5-1,0
Moskovska raži tava0,5-1,0
Obično ognjište od raži-pšenice0,75-1,0
Jednostavna ražena pšenica0,75-1,45
Obično ognjište od pšenične raži0,75-1,0
Obični plijesan plijesni0,75-1,45
Orijelno ognjište0,7-1,0
Orilski oblik0,75-1,0
Moskovska regija0,75-1,0
Stolno ognjište0,7-1,0
Tablica obliku0,75-1,0
Težina kruha od pšeničnog brašna u skladu s GOST 27842-88
Ime kruhaTežina kg
Urbano ognjište0.5
Urbana odora0,5 - 0,8
Ognjište od senfa0,5 - 0,8
Senf u obliku0,5-1,0
Ramensko ognjište0.3-0.5
Ramensky oblikovan0.5
Mlijeko ognjište0,8
Mlijeko u obliku0.4
Transbaikal0,7 - 1,0
Transbaikalno ognjište0,7 - 1,0
Stepa oblikovana0,7 - 1,0
Uralnog oblika0,7 - 1,0
Ognjište u pakiranju0.4
Putno pakiranje0,7
Kućno ognjište0,4 - 0,8

U trgovinama se mogu naći kruh i kruh proizvedeni ne prema GOST-u, već prema tehničkim specifikacijama poduzeća (TU).

Pročitajte O Faktorima Rizika Za Dijabetes